Zorgscan voor GGZ Rivierduinen

14 juni 2018

Zorgorganisaties richten zich zeer terecht vooral op het primaire proces: het bieden van goede zorg. Bij een goede zorgverlening hoort een efficiënt ingericht facilitair bedrijf. Bestuurders en managers geven de facilitaire bedrijfsvoering vaak een te lage prioriteit. Maar juist daar kunnen zorgorganisaties zowel kosten besparen én zich onderscheiden in kwaliteit en innovatie. Voorwaarde voor een succesvolle inrichting is dat je de processen zeer scherp op het netvlies hebt. De Zorgscan van Facilicom helpt daarbij, zo blijkt uit de ervaringen van GGZ Rivierduinen.

Naud Wirtz, directeur bedrijfsvoering en concern financiën bij GGZ Rivierduinen, legt uit dat kostenbesparing één van de belangrijkste motivaties was om de Zorgscan te laten uitvoeren. Maar de scope was veel breder.

Meer informatie?
Lees het hele artikel ‘Facilicom Zorgscan helpt onderscheiden op kwaliteit en efficiency’ op Skipr en bekijk ook de video met een interview van Marc van Hagen. Tevens komt Ludwig Holzapfel aan het woord als verantwoordelijke vanuit FS voor de Zorgscan bij GGZ Rivierduinen.

Op de foto van links naar rechts: Ludwig Holzapfel, Naud Wirtz en Marc van Hagen