In de spotlight: Thomas Wijermars

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven eruit?
Mijn naam is Thomas Wijermars, 30 jaar en woon in de binnenstad van Utrecht. Ik werk als projectmanager bij Facilicom Solutions. In mijn vrije tijd doe ik zoveel mogelijk dingen die ik echt leuk vind. Ik hou van uitgebreid eten en koken met een sterke voorkeur voor de Italiaanse keuken. In een jaar probeer ik veel verschillende vakantiebestemmingen aan te doen. Als het mooi weer is stap ik graag op mijn wielrenfiets voor een rondje door de natuur.

Wat zijn jouw drijfveren, waar kom je ‘s ochtends je bed voor uit?
Van nature ben ik een horecamens in hart en nieren. Op mijn 15e stond ik in de afwas bij La Place en later heb ik samen met mijn familie een Lunchcafé in Zwolle opgezet. Waarom een baan bij een Facilitaire organisatie zal je denken. Gelukkig heb ik bij Facilicom Solutions genoeg kansen om klant- of eigenlijk gastgericht bezig te zijn. Ik zorg ervoor dat ook in alle hectiek het perspectief van de ‘gast’ niet uit het oog wordt verloren.

Hoe kwam je bij Facilicom Solutions terecht?
Ik heb het management traineeship bij Facilicom Group gevolgd. Een hele gave periode waarin naast veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling het echt leren kennen van Facilicom als organisatie centraal stond. De afwisseling tussen theorie en praktijk vind ik gelukkig overal in mijn baan terug. Door het integrale gedachtegoed kom ik met veel verschillende aspecten en interessante collega’s in aanraking waardoor ik me als mens en facilitair professional blijf ontwikkelen.

Wat doe je bij je huidige opdrachtgever?
Sinds oktober 2017 werk ik voor het consortium InBalans in het nieuwe gerechtsgebouw Breda. Dit consortium waar Facilicom in deelneemt is naast de bouw van het pand de komende 30 jaar verantwoordelijk voor een groot deel van de (facilitaire) dienstverlening. Ik vervul hier de rol van programmamanager voor de implementatie van het facilitaire softwarelandschap.

Wat is jouw ambitie zakelijk en wat staat er privé nog op je bucketlist?
Mijn ambitie is om ervoor te zorgen dat de facilitaire markt niet meer om de  Hospitality gedachte heen kan. Dat niet alleen de mens maar ook de systemen geheel in het teken komen te staan van het werken vóór onze gasten, met daarbij als doel om deze kennis nog breder te delen binnen de Facilitaire wereld en Facilicom Solutions. Mijn persoonlijke droom is om een gave reis met een 4x4 inclusief daktent door zuidelijk Afrika te maken.

Hoe kunnen anderen jou een leuke dag bezorgen?
Elke verrassing is leuk!

Thomas of een andere projectmanager leren kennen? Dat kan. Neem in dat geval contact op met Irma Flore van Facilicom Solutions.