Duurzaam Doen!

14 januari 2019

Deze week vindt de Nationale week van de Circulaire Economie plaats. Ook Facilicom Solutions (FS) doet mee om haar medewerkers kennis te laten maken met het onderwerp circulariteit en om bewustwording te creëren. Zo daagt FS medewerkers bijvoorbeeld uit om op plastic dieet te gaan. Dit geeft de medewerkers een goed beeld van hoeveel plastic dagelijks wordt gebruikt en weggegooid. Ook daagt ze haar leveranciers uit hun eigen diensten tegen een circulair licht te houden en gaat ze met hen in gesprek over concrete stappen richting een circulaire dienstverlening.

De nationale week haakt in op ‘Nederland Circulair in 2050’, het programma van de Rijksoverheid dat ons land de weg moet wijzen naar een 100% circulaire economie. Een economie die het verbruik van grondstoffen minimaliseert en het hergebruik van materialen maximaliseert. Veel bedrijven hebben een grote footprint en vervullen een voorbeeldfunctie. De overheid stimuleert hen daarom om het voortouw te nemen in die circulaire transitie.

Als integraal facilitair dienstverlener kan FS het verschil maken bij honderden organisaties. Ze ambieert dan ook de komende jaren haar dienstverlening steeds een stapje ‘circulairder’ te maken. Hierbij wordt gefocust op vier pijlers: reduce, repair, refurbish en recycle.

‘Grondstoffen’ worden hierin zo breed mogelijk geïnterpreteerd: er wordt gekeken naar werkkleding, transport, facilitaire diensten, schoonmaak, catering, onderhoud, receptie, beveiliging, kantoorartikelen en -inrichting. De eerste stap hierin is het circulair maken van de dienstverlening op onze hoofdlocatie in Rotterdam. Hierna zal FS kijken hoe zij haar klanten kan helpen de stap naar deze transitie ook te maken.