'De plant is blij'

18 december 2018

Vanaf 17 december is de Innovatiedesk van Facilicom Solutions gestart met een trial die de planten op het kantoor in Rotterdam monitort. Zo zijn er sensoren geplaatst die de vochtigheid meten van de aarde in de pot waar de plant in staat. De sensor houdt deze data bij en staat in verbinding met algoritme-software en een applicatie. In de app staan alle gegevens van het type plant en de bijbehorende verzorging. Het systeem berekent een optimale datum om de planten één keer te verzorgen. Op deze manier kan de plantenverzorger efficiënter werken en krijgen planten nooit te veel of te weinig water.

Ten Brinke Interieurbeplanting levert en verzorgt alle planten op het kantoor aan de Geyssendorfferweg. Samen met Ten Brinke is Facilicom op zoek gegaan naar hoe de verzorging blijvend kan worden geoptimaliseerd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. In deze zoektocht kwam de innovatieve startup Nurtio om de hoek kijken. Nurtio maakt sensoren en heeft de bijbehorende software en applicatie ontworpen. 

Facilicom is de samenwerking aangegaan om niet alleen mee te blijven bewegen met innovaties in de markt, maar ook omdat hopelijk de kwaliteit kan worden verbeterd, doordat de staat van de plant constant wordt gemonitord. Ook werkt Facilicom graag met startups om hen op gang te helpen in hun jonge onderneming en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen. Met deze samenwerking wordt meer inzicht verkregen in het gebruik van sensoren in de praktijk, kan Facilicom haar klanten nog beter van dienst zijn en wordt samen gewerkt aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen.