Bouwplaats De Nieuwe Rechtbank Amsterdam

18 juli 2018

In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf is het consortium NACH gestart met de sloop- en bouwwerkzaamheden van het PPS-project ‘De Nieuwe Rechtbank Amsterdam’. Facilicom maakt samen met Heijmans, Macquarie Capital, ABT, DVP, bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen en KAAN Architecten deel uit van NACH.

Het programma voor de nieuwe rechtbank behelst circa 47.250 m2 voor kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechte gebied, exclusief parkeren. Het gebouw met tien bovengrondse en twee ondergrondse lagen moet in 2020 een dagelijkse werkplek bieden voor 1.000 rechtbankmedewerkers en 200 medewerkers van ketenpartners.

Sinds de gunning van het project in 2016 wordt er achter de schermen hard gewerkt door diverse disciplines om het prachtige ontwerp en integrale dienstverlening verder in detail vorm te geven en te realiseren. Na de sloop van enkele oude torens van de rechtbank wordt de nieuwe rechtbank ook steeds meer zichtbaar op de bouwplaats. Fotografe Dominique Panhuysen legt de ontwikkelingen op de bouwplaats vast en inmiddels is fotokrant nummer 3 uitgekomen.

Benieuwd naar de foto’s? Bezoek dan de website van KAAN Architecten:
http://kaanarchitecten.com/out-now-third-issue-of-new-amsterdam-courthouse-photo-report/

Benieuwd naar dit project of andere PPS projecten? Neem dan een kijkje op onze website:
https://facilicomsolutions.nl/expertise/dbfmo-en-publieke-private-samenwerking